Друк

Ти не помер: тебе не стало -
Та в серці житимеш завжди.
У цьому світі був так мало –
Та залишив навік сліди.
                  Тетяна Мегера

З нагоди 4 – ої річниці світлої пам’яті Винника Віктора Олександровича 24 листопада у Любимівській ЗОШ І – ІІІ ступенів був організований шахово – шашковий турнір. Винник В.О. був відомим меценатом, підприємцем, який за свого життя дуже багато допомагав школі, дитячому садочку, багатьом жителям району. Характерною рисою Віктора Олександровича була небайдужість. Небайдужість до справи, якою займався, небайдужість до людей, що оточують, небайдужість до подій суспільного і громадського життя.

Ще одне завдання цього турніру – популяризація логічних настільних ігор. Як відомо, шахи дійшли до нас ще з сивої давнини, проте зуміли зберегти свою значимість навіть у XXІ столітті. Тому не дивно, що у спортивному залі зібралося чимало охочих позмагатися – це шахісти із смт. Високопілля на чолі з головою Високопільської районної федерації шахів Ігорем Урбанським, спортсмени із с. Нововознесенське Високопільського району, із смт. Нововоронцовка, із с. Любимівка, кандидат у майстри спорту О. Маркіян із Нікополя ( Дніпропетровської області).

Турнір почали піснею про батька, що викликала неабиякі емоції у присутніх, вшанували пам’ять В.О. Винника хвилиною мовчання і розпочати безпосередньо сам турнір, який проходив за швейцарською системою у шість турів. Кожен хотів перевірити свою ерудицію та інтуїцію, прагнув перемогти, продумуючи свій хід та намагаючись зруйнувати плани суперника. Емоції та азарт зашкалювали. Та виграли ті, хто мав кращу логіку, більшу витримку і холодний розум.

Переможцем та володарем Кубку Винника вдруге став кандидат у майстри спорту із Нікополя Олександр Мартіян. Другу сходинку посіла наша семикласниця Ірина Панасюк, яка змагалася з дорослими учасниками. А на третьому - Олександр Гуцалов із Високопілля.

У турнірі брали участь юні шахісти та шашкісти з Любимівки. Переможцями з шашок стали: І м. – Мозоль Людмила, учениця 7 класу, ІІ м – Мозоль Руслан, учень 11 класу, ІІІ м – Кошур Костянтин, учень 8 класу.

У грі з шахів перемогли: І м. – Ребрій Данило, учень 8 класу, ІІ м. – Петриченко Кіріл, учень 5 класу, ІІІ м. – Хрестін Олексій, учень 5 класу.

Щиро дякуємо організаторам цього заходу, який пройшов за сприяння сім’ї Винників, та голові оргкомітету Вікторові Григоровичу Ткаченку, який разом зі своєю дружиною, Ткаченко Жанною Данилівною, завжди є активними організаторами масових спортивних заходів. Особливі слова подяки Благодійному фонду Ігоря Колихаєва, який допоміг спортсменам із Високопілля взяти участь у шахово – шашковому турнір.

Підбито підсумки, формально турнір закінчився, але фактично він продовжується, адже родина Винників зацікавлена, щоб він був щорічним і став традиційним.

  

Людмила Литвин, заступник директора школи з ВР

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter