Друк

Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м Севастополі нагадують, що Законом України від 16.01.2020 №466 внесено зміни до п. 173.2 ПКУ зокрема, змінено ставки оподаткування податком на доходи фізичних осіб під час продажу рухомого майна.

Так, другий продаж (обмін) протягом звітного року одного з таких об’єктів рухомого майна, як легковий автомобіль та/або мотоцикл, та/або мопед або інший транспортний засіб, оподатковується за ставкою 5 відсотків. А дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього і послідуючих таких об’єктів рухомого майна оподатковується за ставкою 18 відсотків.

Звертаємо увагу, якщо операція оподатковується податком на доходи фізичних осіб (за будь-якою ставкою), то утримується і військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter