Друк

У січні – вересні 2021 року суб’єкти господарювання Херсонщини сплатили до державного бюджету 1646 млн гривень податку на додану вартість.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, ця сума перевищила минулорічні надходження на 336,6 млн гривень або на 25,7 %.

Серед чинників, що сприяють зростанню надходжень, є підвищення ефективності адміністрування податку на додану вартість та активна протидія ризикам.

Крім того, електронний формат взаємодії з платниками ПДВ дозволяє швидко та якісно опрацьовувати подані документи та своєчасно запобігати формуванню фіктивного податкового кредиту. 

«Застосовуючи сучасні технологічні рішення в процесі податкового супроводу, ми прагнемо створити більш сприятливі конкурентні умови для сумлінного бізнесу. Одним з інструментів для цього є Система моніторингу критеріїв оцінки ризиків, яка запобігає створенню мінімізаційних схем. Пріоритетом податкової служби є захист інтересів чесного бізнесу, адже саме підприємства реального сектору економіки наповнюють бюджети усіх рівнів», – підсумував Ігор Клим.      

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter