Друк

Навчальні заклади у селі – центр не тільки освіти, але й культури, виховання, патріотизму. У наш час реформування школам і дитячим садкам не завжди легко матеріально. Їх утримання та розвиток залежить від того, як цими питаннями переймаються їх засновники – сільські ради. Це голови сіл, депутати місцевих рад турбуються та забезпечують фінансування навчальних закладів.

У полі зору сільського голови села Дудчани Грицик Аліни Валентинівни багато проблем: медицина, дороги, допомога престарілим жителям, культура, спорт, довкілля, молодіжні питання, освіта тощо. І для успішного їх розв'язання Аліна Валентинівна старається приділити максимум уваги, надати підтримку і порадою – словом, і матеріально, хоча сільський бюджет не завжди дозволяє охопити всі ділянки роботи.

Але питання освіти для Грицик А.В. є одним із першочергових. Тут і харчування дітей пільгових категорій та дітей учасників АТО, і утримання шкільного автобуса, який підвозить до школи і дитячого садка 64 дитини, і проплата за послуги, і курсова перепідготовка вчителів, видатки на поточний ремонт будівель школи та садка, заміна каналізації. Аліна Валентинівна сама вчитель, тому як ніхто інший розуміє проблеми освітянські і дбає і про ігровий майданчик, і обладнання у 1 класі згідно з вимогами НУШ. Особливо важлива підтримка Дудчанської сільської ради у погашенні недофінансування заробітної плати обслуговуючого персоналу школи. Тільки завдяки коштам сільського бюджету у І кварталі 2019 року працівники школи отримали вчасно зарплатню. Питанням подальшого дофінансування у 2019 році сільська рада переймається і сьогодні. А ще у планах керівника села – створення проектів із проведення капітальних ремонтів шкільних будівель, садка.

Творча, ініціативна, небайдужа до проблем жителів села, Аліна Валентинівна, як справжній господар, живе проблемами громади.

Хочеться привітати Грицик А.В. зі святом жіночності, весни – 8 Березня. Нових звершень і здійснення всіх планів, співпраці й успіхів у Ваших задумах на благо Дудчан і дудчанців, шановна наша Аліна Валентинівна!

З повагою дирекція Дудчанського ЗОСШП, трудовий колектив

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter