Друк

Автор: Кухта НадіяУправління інформаційної політики ХОДА

Сьогодні, 06 березня, в Департаменті освіти, науки та молоді облдержадміністрації відбулася конференція на тему: «ЗНО – 2019: що зміниться цього року».

Під час заходу обговорювалися питання проведення в поточному році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, а також проблемні ситуації, що виникають під час реєстрації для участі в ЗНО.

Тож, було зазначено, що цього року учні, слухачі закладів професійної освіти, які здобувають повну загальну середню освіту, будуть проходити тести не лише з української мови, як було торік, а й ще з однієї дисципліни – історії України чи математики на вибір.

Змінилися і умови прийому на навчання до закладі вищої освіти України. Так, для участі в конкурсі абітурієнти зможуть подати Сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім результатів ЗНО з іноземної мови. Цей тест має датуватися лише 2019 роком.

Заступник директора Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Ніна Левенець розповіла, що реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочалася 05 лютого та триватиме до 25 березня 2019 року включно.

Вона звернула окрему увагу, що додаткового періоду для перереєстрації учасників ЗНО-2019 не передбачено. Змінювати реєстраційні дані можна буде тільки до 25 березня.

Зазначалося, що основна сесія – з 21 травня до 13 червня. Додаткова – з 26 червня до 12 липня 2019 року.

До 30 квітня зареєстровані учасники матимуть змогу завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепуски, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Основна сесія ЗНО почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання буде оголошено:

з математики, української мови, літератури та фізики - до 14 червня;
з іноземних мов та біології — до 20 червня;
з історії України, географії, хімії — до 25 червня.

Результати додаткової сесії буде оголошено до 18 липня. Щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, зібрати пакет документів і передати його до Херсонського регіонального центру якості освіти.

Також Ніна Левенець розповіла, що для випускників закладів загальної середньої освіти 2019 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 1–12 балів. Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова і література (частина з української мови). Другим – за вибором випускника: математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття). Третій предмет випускники обирають самостійно із запропонованого вище переліку.

Також у 2019 році державну підсумкову атестацію з української мови і літератури, математики або історії України у формі зовнішнього незалежного оцінювання проходитимуть учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у поточному році здобудуть повну загальну середню освіту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter