Друк

Президент України Петро Порошенко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1 знову запросив кандидата в Президенти Володимира Зеленського прийти на дебати 14 квітня.

Глава держави звернувся до українців та подякував всім виборцям, які прийшли на вибори та проголосували за нього у першому турі, а також подякував виборцям, які підтримали інших кандидатів.

«Я хочу подякувати всім українцям, які були небайдужі і взяли участь у виборах 31 березня, і ще більше вдячний тим, хто збирається прийти на вибори 21 квітня», - сказав Петро Порошенко.

Він підкреслив, що ці вибори є справді доленосними. «Вважаю, що активність і громадянська позиція кожного громадянина, хто прийде і проголосує є надзвичайно важливою для майбутнього України», - додав Президент.

Петро Порошенко також зазначив, що надзвичайно важливо українцям «не купляти кота в мішку» і мати свідому і чітку аргументацію чому саме він робить такий вибір, і яке майбутнє, які програми, які кроки він має чекати від кожного з кандидатів.

«І зараз я би хотів звернутися до пана Зеленського, я переконаний, що він нас дивиться: я, пане Володимире, запрошую з дозволу ведучої вас на дебати в цю студію», - сказав Петро Порошенко.

«Ми почнемо ці дебати. У нас буде шанс їх продовжити 14 квітня о 14.14 на «Олімпійському» стадіоні, саме там, куди ви запрошували мене. І я думаю, що завершити ці дебати ми зможемо 19 квітня у студії «Суспільного телебачення», - сказав Президент.

Глава держави наголосив: «Цей вибір є надзвичайно важливим. Вибір чи буде рухатися наша країна вперед до Європейського Союзу, до НАТО. Чи забезпечимо ми відповідні стандарти свободи слова, демократії, верховенства права. Чи забезпечимо ми відповідні стандарти життя, рівень життя, підвищимо добробут і за рахунок чого це буде зроблено. Чи зможемо ми в подальшому зміцнювати обороноздатність держави і як будемо забезпечувати стійкість наших Збройних Сил».

Він підкреслив, що також важливо відповісти на питання яким чином будуть змінюватись команди, які будуть змінювати державу.

«Я впевнений в тому, що саме зараз немає більш важливої справи, ніж донести ці повідомлення народу України. Він на це точно заслуговує», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що дата дебатів 14 квітня пов’язана з тим, що чим раніше відбудуться дебати, тим краще.

«Я не збираюся обговорювати ні форму, ні графіки. Я з самого першого дня сказав, що вважаю стадіон не найкращим місцем. Вважаю, що має бути студія, де не буде шоу і змагань, а буде справжня дискусія. Але якщо я вже пообіцяв стадіон – не я його запропонував і не я себе туди запросив. Ми виконали будь-які умови на сьогоднішній день. 14 числа ми маємо бути на стадіоні», - наголосив він.

Президент додав, що спостерігати за дебатами зможуть всі телеканали. «Впевнений, що можемо запросити ведучих Суспільного мовлення або будь-яких, але обов’язково журналістів, а не політиків», - наголосив він. За його словами, у форматі години-двох можливо спокійно відповісти на ті запитання, які є в українців. «19 числа я чекаю о 20 годині, бо ми є законослухняними громадянами і в законі чітко записано, що дебати  мають відбутися саме 19, в останню п’ятницю (перед днем голосування - ред.). Вони мають відбутися саме в студії, в студії Суспільного мовлення, звідти безкоштовно, за рахунок коштів платників податків, державного бюджету сигнал роздається всім каналам», - сказав він.

«Між 14 квітня і 19 квітня, якщо у Володимира Олександровича буде бажання додатково провести ще одну серію дебатів, я готовий і на це для того, щоб робити крок на зустріч і демонстрацію шани і поваги до українців. Вони мають право знати за кого вони будуть голосувати», - додав Петро Порошенко.

Петро Порошенко зауважив, що представники його штабу сьогодні також запрошували на 14 квітня і 19 квітня.

Водночас під час включення телефоном в студію Володимир Зеленський повідомив, що не може прибути в студію телеканалу, оскільки перебуває за межами Києва. Глава держави ще раз запросив його на дебати.

«Вже тиждень пана Зеленського 14 числа на «Олімпійський» стадіон запрошують на дебати… Якщо він буде мати більш важливі справи – це буде його вибір. Але наголошую – не треба ховатися ні від журналістів, тим більше, що тут присутні представники його штабу, ні від дебатів, ні від народу», - сказав Глава держави.

«І 19 числа – наголошую, що це норма закону – о 20 годині я буду в студії Суспільного мовлення, бо це є обов’язок, а не право кандидата. І пан Зеленський Володимир Олександрович може продемонструвати свою повагу до українського закону», - резюмував Президент.

Офіційне інтернет-представництво Президента України  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter