Друк

Дивлячись на статистику виникнення численних пожеж в екосистемах та на відкритих територіях, можна зробити висновок, що громадяни продовжують активну боротьбу за чистоту своїх присадибних ділянок, обираючи найчастіше метод спалювання сухої рослинності та сміття. Про наслідки такого легковажного ставлення до власної безпеки та довкілля не втомлюються попереджати рятувальники ДСНС.

Пожежі, що виникають внаслідок господарської діяльності людей можуть стати також і причиною знищення майна, адже при сильних поривах вітру вогонь у лічені хвилини перекидається на поряд розташовані споруди та будівлі.

Тож, аби запобігти виникненню масштабних загорянь, рятувальники постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю!

Джерело: ks.dsns.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter