Друк

Садівники Херсонщини турбуються про майбутній урожай плодових дерев через погіршення погоди.

Щороку навесні, коли починають цвісти плодові кісточкові дерева, професійні садівники і любителі переживають: не зіпсувалася б погода. Адже часто під час цвітіння то абрикосів, то черешні - візьме та й приморозить.

Нинішньої весни середина квітня також випробовує на витривалість квітучі дерева. З 10 квітня похолодало і практично безперервно в Херсоні і районах області дощило. За інформацією, наданою Херсонським обласним центром з гідрометеорології, при місячній нормі опадів в 33 міліметра 15 квітня в селі Бехтери Голопристанського району за добу випало аж 39 мм опадів, в Херсоні - 30 мм. Тобто більше місячної норми дощу випало всього за одну добу. А 16 квітня практично у всіх районах області лило, як з відра. Наприклад, в Бехтерах вилилося дощу аж 58,6 мм - це майже двомісячна норма за одну добу. У селі Хорли і Новій Каховці зафіксували показник 52 мм опадів за добу при місячній нормі 33 мм, в Херсоні - 47 мм.

Як прогнозують синоптики, до 19 квітня дощ повинен відступити. Уже в четвер, 18 квітня, буде хмарно з проясненнями, а опади очікують короткочасні, вночі. Повітря прогріється не особливо - до +13 градусів. Найтепліше буде до 20 квітня: вдень обіцяють до +15. Хоча ночами в п'ятницю, суботу та неділю, 19, 20 і 21 квітня, прогнозують заморозки на грунті - від 0 до -5 градусів.

Автор: Олена ГРЕБЕНЮК

Джерело: grivna.ks.ua

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter