Друк

Мабуть, ніхто не буде заперечувати, що Новоолександрівка була і залишається одним з найкращих сіл на Херсонщині. Навіть у нинішній непростий час громада забезпечує все необхідне для життєдіяльності населеного пункту: водопостачання, освітлення вулиць, ремонт доріг, озеленення, соціальний захист ветеранів і всіх, хто опинився у складних життєвих ситуаціях. Активно працює сільський будинок культури, вирує спортивне життя. Узимку 2019 року Новоолександрівка більше 10 разів приймала учасників різноманітних районних змагань. Велика увага приділяється підтримуванню належного санітарного стану села. І в цьому переконується кожен, хто відвідує наш населений пункт. Досягнення Новоолександрівки – це результат роботи сільської ради, всіх організацій села, його жителів, ради ветеранів. Особливі слова подяки ПрАТ «Придніпровське» - основному платнику податків до місцевого бюджету.

Колектив Новоолександрівської школи гордиться тим, що є активною частиною нашої громади, одним з лідерів сільського життя. Адже майже 30 років ми називаємося школою-родиною. Активно співпрацюємо з нашими соціальними партнерами, беремо участь у всіх загальносільських заходах, які постійно проводяться.

Хочу поділитися досвідом про здійснення добрих справ, які за останні роки дали хороший результат. Школою-родиною спільно з громадою висаджено сотні різних дерев та кущів. Активну допомогу надає нам місцеве лісництво. Уже багато років юні лісівники нашої школи – одні з лідерів обласних зльотів, які щорічно проводяться у різних лісництвах Херсонщини, зокрема двічі на території нашого району. Ведеться серйозна наукова робота, розробляються та захищаються учнівські проекти, презентується природоохоронна діяльність. Спільно з колективом лісництва культивується розведення сосни кримської, яка успішно адаптується у нашій місцевості.

Гості Новоолександрівки можуть побачити результати нашої роботи на території дитячого садка, сільського кладовища, лісництва. До речі, 25 та 26 квітня команда юних лісівників разом зі своїм керівником Світланою Петрук знову успішно виступила на обласному зльоті, який проводився у м. Гола Пристань.
Святим місцем у нашому селі, безумовно, є сільське кладовище. Справою честі для колективу є підтримання належного санітарного стану, догляд за могилами, які в силу різних обставин залишились без господарськими. Це наша спільна добра справа разом з радою ветеранів, комунальним господарством, сільською радою, небайдужими жителями села. Це справа, яка вимагає постійної праці, але, повірте, не соромно перед тим, хто, на жаль, уже пішов від нас. І кожен, хто їде мимо кладовища, може побачити результати цієї роботи.

У 1996 році наш заклад одним з перших на Херсонщині отримав статус школи-дитячого садка. Абсолютно нова територія, великі площі приміщень вимагали від серйозної роботи. Адже на подвір’ї не було жодного посадженого дерева, а про якусь естетику внутрішніх кімнат і мови не було. Але дякуючи добрим справам батьків, учителів та вихователів, учнів та вихованців заклад освіти дійсно перетворюється у сучасний сільський освітньо-виховний центр. Одним з ініціаторів таких справ є вчитель трудового навчання Федір Шлапак. Ця надзвичайно талановита людина зуміла об’єднати навколо себе однодумців, зробити для дітей дійсно добру справу. Федір Анатолійович є керівником гуртка військово-патріотичного виховання «Джура», а члени рою «Золота булава» - постійні учасники та призери обласних змагань. Своїх вихованців керівник залучив і до такої доброї справи, як оформлення сучасного освітнього середовища в закладі дошкільної освіти та нової української школи. Останньою справою гуртківців є спортивна зала. Її окрасою безумовно став дитячий майданчик, подарований благодійним фондом Ігоря Колихаєва, а Новоолександрівська сільська рада придбала ігровий майданчик на подвір’я дитячого садка. Слід відмітити, що гуртківцям активно допомагали вчителі та вихователі, а також небайдужі батьки. Особлива подяка Наталії Гаращук, Олесі Ковальовій, Андрію Шраму, Анні Майхапар, Марині Малінецькій, Олені Вороній, Марії Сямро, Людмилі Бикарєвій, Яні Нечепорук, Ії Міщенко, Віктору Подлесному, Дарині Даниляк.

Сьогодні країна в очікуванні змін у нашому житті. Але на наше глибоке переконання кожен повинен починати з себе. Чим більше добрих справ для людей, тим міцнішою буде Україна.

Т.В. Лємєшова, заступник директора з ВР Новоолександрівської ЗОШ-дитсадка І-ІІІ ступенів

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter