Друк

25.04.2019 року на базі Дудчанського ЗОСШП був проведений спортивно-масовий захід «Спорт – це мир!» присвячений пам’яті нашого земляка, воїна-інтернаціоналіста Ігоря Ісаченка, випускника Дудчанської школи та 30-річчю виведення військ з Афганістану, а також пам’яті спортсмена-гирьовика, героя АТО Шаригіна Артема та лікаря Владислава Ковальова, мама якого родом із села Дудчани, що врятував не одне життя в Іловайську ціною свого.

Чудову, урочисту та спортивну атмосферу змаганням надала присутність гостей: начальника відділу освіти Нововоронцовської райдержадміністрації Фоменко Т.М.. депутата Бехтерської ОТГ Копцевич В.М., очільника фонду депутата обласної ради І.Колихаєва у Нововоронцовському району Клочанюк О.Р., голови ради ветеранів воїнів-інтернаціоналістів Нововоронцовського району Бабця Д.М., батька воїна-інтернаціоналіста Ісаченка Ігоря – Ісаченка Михайла Васильовича, голови громадської організації об’єднання учасників АТО Нововоронцовського району Старушкевича Д.В., директора Нововоронцовського спортивно-технічного клубу ТСОУ Непом'ящого М.М. та його заступника, учасника АТО Непом'ящого О.М., депутата районної ради, директора Новоолександрівської школи-садка Берегового В.М.

Змагання проходили у три етапи. Перший – гирьовий марафон, учасниками якого були спортсмени-гирьовики Дудчанського закладу, вихованці заслуженого тренера України Рагушенка В.Ф.

До вшанування героїв участю у змаганнях з легкої атлетики та кульової стрільби долучилися команди Бехтерської ОТГ та Нововоронцовського району: Любимівської, Хрещенівської, Гаврилівської ЗОШ та Нововолексадрівської школи-сад.

Команди, до яких увійшли як хлопці, так і дівчата, завзято боролися на спритність, швидкість та влучність. Найкращими серед гирьовиків були рекордсмени книги рекордів України Бубуєк Богдан, учень 7 класу ( за 1 год. підняв 12 кг гирю 1007 разів) та Соколянська Даніелла, учениця 5 класу (за 1 годину підняла гирю вагою 4 кг 1205 разів), призер обласних змагань Конюшенко Богдан, учень 7 класу (за 1 годину підняв гирю вагою 8 кг 897 разів), та чемпіон Херсонської області Щербак Віталій, учень 11 класу.

Родзинкою виступів важкоатлетів став вихованець дитячого садка Пархоменко Іван, який уміло та вправно підіймав гирю 2 кг. Відрадно, що поряд із членами гуртка гирьового спорту в марафоні брали участь і учень 1 класу Бубуєк Ростислав та учень 2 класу Гаргай Олексій, а також сім’я Катерини та Токана Майїобен.

До високих спортивних показників прагнули й учасники легкоатлетичного пробігу, які також виявили свої фізичні здібності. Суддею змагань був В.Г.Ткаченко, учитель фізичної культури Любимівської ЗОШ. Юні спортсмени завзято боролися за перемогу у бігу на 800 м та 600 м і продемонстрували справжню волю до перемоги. Кращими з кращих стали бігуни на 600 м: Мельничук Денис, Мазуркевич Тетяна, які посіли І місце (Бехтерське ОТГ), ІІ місце мають Олійник Богдан (Гаврилівська ЗОШ), Сокірко Денис (Дудчанське ЗОСШП), ІІІ місце у Кульш Анастасії (Новоолександрівська школа-сад).

У пробігу на дистанцію 800 м слід відзначити Гаргай Варвару (Дудчанське ЗОСШП), Апостолова Олексія (Нововолександрівська школа-сад), Мельника Ігоря (Новоолександрівська школа-сад), які достойно вибороли першість. З невеликим відривом фінішували Каєнко Аліна, Ворона Крістіна з Нововолександрівської школа-сад та Зелінська Лідія з Бехтерської ОТГ та Рибницький Володимир (Хрещенівська ЗОШ).

Змагання з кульової стрільби проводив директор спортивно- технічного клубу «ТСОУ» Непом'ящий М.М.. 20 учасників показали свої вміння з влучного втрапляння у ціль. Кращими стали Гапич Родіон (Гаврилівська ЗОШ), Тарасюк Роман (Новоолександрівська школа-сад) та Алієв Костянтин з Любимівської ЗОШ.

Усі учасники-переможці були відзначені грамотами, дипломами, подарунками та грошовою винагородою.

Кошти на організацію, проведення та відзначення кращих спортсменів люб’язно були надані благодійним фондом депутата обласної ради Ігоря Колихаєва та фермерським господарством братів Віталія та Анатолія Даниленків. Висловлюємо їм щиру подяку!

  

  

  

  

  

Ірина ПЕТЯХ, сільський бібліотекар.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter