Друк

У Тернопільській області в Дністровське водосховище випустили 50 тисяч маленьких щук. Їх виростили в розпліднику спеціально, щоб перевезти у водойми. Навіщо штучно поповнювати популяцію щук – журналісти “Сьогодні” розпитали фахівців.

Маленьких щук в Окопи привезли аж з Херсона. Подорож рибки перенесли нормально – в новий будинок їх випустили інспектори рибоохоронного патруля.

“Це вперше Дністровське водосховище зариблюємо щукою. Для того, щоб було краще поголів’я, щоб розвести місцеву щуку з приїжджою з Херсону, з розплідника”, – розповів “Сьогодні” керівник відділу іхтіології Чернівецького рибоохоронного патруля Ігор Панівський.

50 тисяч маленьких щук випустили біля Збруча. Зариблення щукою проводять в цій частині Дністра через те, що тут умови для розвитку малька – кращі. Фахівці припускають, що кожна четверта рибка приживеться в цих водах, інші – розпливуться далі за течією Дністра.

Відзначимо, що рибок випускають в Дністер тільки другий рік поспіль, а до цього десятиліттями Дністровське водосховище майже не зариблювали. У минулому році сюди випустили сомів, тепер – щук.

Джерело: nk-online.com.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter