Друк

Бериславське управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  повідомляє, що у 2019 році фізична особа, яка володіє легковим автомобілем, з року випуску якого минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість якого становить понад 1 млн. 564 тис. 875 грн. (375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року), повинна сплатити до бюджету транспортний податок.

Статтею 267 Податкового кодексу України (далі - ПКУ)  визначено особливості справляння транспортного податку. Відповідно до цієї статті ПКУ платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі.

Контролюючий орган направляє фізичній особі - платнику податку податкове повідомлення-рішення про сплату суми транспортного податку та відповідні платіжні реквізити за місцем її реєстрації до 1 липня звітного року. Фізична особа сплачує транспортний податок протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter