Друк

28 січня 2020 року в приміщенні Новоолександрівської сільської ради відбулося чергове засідання ради ветеранів села. На засіданні були присутні члени ради, голова ветеранів Жарік Раїса Іванівна, голова сільської ради Левечко Олександр Якович.

Порядок денний складався з двох питань: «Про роботу ради ветеранів села за 2019 рік і плани на Новий рік», «Про звернення районного активу ветеранів та волонтерів району, опублікованого в районній газеті «Вісті» № 4 від 23 січня 2020 року».

Перед початком роботи засідання члени ради щиро привітали з ювілейним 70-тим днем народження голову ради ветеранів села Жарік Р.І., побажали їй міцного здоров'я, добробуту і благополуччя, успіхів у її громадській справі та в особистому житті, простого людського щастя.

Раїса Іванівна подякувала за привітання і представила інформацію про роботу ради ветеранів у 2019 році, де зазначила, що всі члени ради активно реагували на доручення, які вона їм давала, адже кожен член ради, нешкодуючи свій особистий час, радо йде виконувати те чи інше доручення.

Усі 9 членів ради — пенсіонери, з них вісім бабусь і один дідусь, а деякі, крім роботи в раді, ще є активними учасниками художньої самодіяльності Будинку культури. Так, члени ради Дениско В.В., Баранова В.Г., Шрам Т.В. активні учасники ансамблю «Любисток». А Тімошина Н.Д., Малета Н.І. учасники ансамблю «Левада».

Раїса Іванівна подякувала складу ради за їх активність. Як вона зазначила, того, що було зроблено в минулому році — замало, бо там, де мешкають ветерани праці, які майже не ходять, а за ними доглядають діти і онуки. бувають різні негаразди: і незадовільний санітарний стан, і вживання спиртного, бо не секрет, що часто деякі доглядачі живуть за рахунок пенсії ветеранів.

У новому році роботи для ради ветеранів забагато, і дай Боже нам, як громадським діячам, здоров'я, наснаги і бажання виконувати взятий на себе громадський обов'язок.

У своєму виступі Раїса Іванівна перейшла до звернення районного активу ветеранів та волонтерів, в якому наголосила, що звернення якраз і торкається нашої роботи, роботи ради ветеранів села, адже кожен пункт звернення — програма роботи нашої ради.

Виступаюча запропонувала одобрити звернення, довести це звернення до молоді і жителів села, ветеранів і плідно працювати над реалізацією його виконання. Я думаю, що сільська рада та весь депутатський актив села, а також керівники всіх організації села, фермери, хлібороби, одноосібники відкликнуться на це звернення, і ми всією громадою села зробимо все можливе, щоб звернення було реалізоване і ми достойно відзначимо 75 річницю Великої Перемоги у другій світовій війні, але це не значить, що відсвяткувавши, забудемо про людей похилого віку.

Перед членами ради виступив сільський голова Левечко О.Я., який подякував за плідну роботу раді ветеранів села й особисто голові ради Жарік Р.І. та завірив раду, що постійно буде допомагати у вирішенні складних питань особисто і буде вимагати від кожного депутата сільської ради знати, як живуть і обслуговуються ветерани на їхньому окрузі, які їхні потреби, в якому стані здоров'я у їхніх виборців.

При обговоренні всі члени ради ветеранів поділилися своїми думками про роботу ради, своїми зауваженнями і одобрили звернення. На закінчення засідання Раїса Іванівна подякувала голові сільської ради Левечку О.Я. за підтримку роботи ради, також закріпила кожного члена ради за певною ділянкою села. Наприклад, я та Н.Д.Тімошина живемо на вулиці 8 Березня, тож ми і відповідаємо за цю вулицю у вирішенні намічених заходів, і так за кожним членом ради ветеранів села. По закінченні засідання Раїса Іванівна подякувала всім за роботу.

Д.П. Мироєвський, член ради ветеранів села Новоолександрівка, пенсіонер

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter