Джерело: khoda.gov.ua

Факторами передачі збудників гострих кишкових інфекцій служать насамперед забруднена вода, інфіковані харчові продукти, брудні руки і предмети побуту.

У теплу пору року створюються сприятливі умови для збереження збудників кишкових інфекцій у зовнішньому середовищі та їх розмноження в продуктах харчування. Це може зробити воду та їжу небезпечною для вживання.

Дотримуйтеся елементарних правил, аби попередити зараження:

• для пиття використовувати тільки кип’ячену воду;
• не пити воду з випадкових джерел;
• на заміських прогулянках мати з собою достатній індивідуальний запас питної води;
• воду для приготування їжі та господарських потреб брати тільки з перевірених джерел;
• не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних цілей;
• молоко (як сире, так і пастеризоване) обов’язково кип’ятити;
• овочі, фрукти, ягоди ретельно мити в проточній воді, обдавати окропом;
• не вживати продукти, доброякісність яких викликає сумніви;
• мити руки з милом, особливо перед їжею і приготуванням їжі, після повернення з вулиці, користування туалетом;
• всі харчові продукти вкривати від комах, харчові відходи тримати в контейнерах з кришкою;
• кип’ятити воду, взяту з відкритої водойми для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду (хвороботворні мікроорганізми здатні протягом місяця, і навіть більше, жити і розмножуватися у воді).

Пам'ятайте, що дотримання цих простих правил вбереже вас і ваших рідних від інфекційних захворювань!

Антон Костюк, Прес-служба ОДА

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter