Друк

Як розповів заступник начальника РСЦ ГСЦ МВС в Херсонській області Олександр Хоменко, Електронний кабінет водія – це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про транспортні засоби користувача, а також можливість отримати деякі послуги сервісних центрів МВС онлайн. Е-кабінет доступний на сайті ГСЦ МВС e-driver.hsc.gov.ua та Урядовому порталі kmu.gov.ua – у розділі «Електронні послуги».

Для користування сервісом слід авторизуватися за допомогою Кваліфікованого електронного підпису (КЕП), BankID або MobileID, зазначити свою електронну пошту та номер мобільного телефону.

Електронний кабінет водія дає можливість:

- дізнатися всю актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історія авто);

- перевірити, чи накладені обтяження на ТЗ;

- оперативно одержати повну інформацію про адміністративні порушення та сплатити штраф за них;

- переглянути інформацію про свої посвідчення водія (національне, міжнародне);

- здійснити замовлення індивідуальних номерних знаків;

- замовити відновлення та обмін посвідчення водія;

- керувати належним користувачем;

- уточнити дані в реєстрі посвідчень водіїв (верифікація);

- уточнити дані в реєстрі свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу (верифікація).

В Електронному кабінеті також можна перевірити будь-який транспортний засіб за його VIN-кодом. Безкоштовно – про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики. Платно – про кількість попередніх власників, участь авто в ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter