Друк

А. Радченко, в.о. начальника Високопільського відділу Бериславської окружної прокуратури

Згідно даних Мінсоцполітики, щороку від домашнього насильства в Україні потерпає близько 100 тисяч людей, 90% з цього числа – жінки.

Протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством відносно жінок, чоловіків та дітей являється одним із пріоритетів роботи прокуратури.

Так, Високопільським відділом Бериславської окружної прокуратури здійснено процесуальне керівництво та підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 37-річного жителя с. Федорівка Бериславського (Високопільського) району Херсонської області, якого рішенням суду визнано винним та засуджено до 1 року 6 місяців позбавлення волі за вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік раніше вже був засуджений за корисливі кримінальні правопорушення та неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Проте, накладені адміністративні санкції не вплинули на обвинуваченого та не змінили його поведінку. Він і надалі систематично вдавався до словесних образ грубою нецензурною лайкою своєї співмешканки.

Суд, підтримав позицію прокурора та зважаючи на усі обставини, вирішив ізолювати кривдника від суспільства та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі. На даний час вирок не набрав законної сили.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter